"We vroegen onze Netwerknotaris wat de financiële gevolgen zijn als we gaan trouwen"

Tom en Eline gaan in juni trouwen. Toch kwamen ze al in februari naar hun Netwerknotaris om te kijken wat trouwen financieel voor hen betekent.


Tom: “We wisten uit ervaring dat we ons goed moesten laten informeren. Mijn ouders zijn op huwelijkse voorwaarden getrouwd, de ouders van Eline waren dat niet. En toen ze gingen scheiden is dat helemaal mis gegaan.”


Tom en Eline zijn allebei pas begonnen met hun eerste baan.


Eline: “Tijdens het gesprek bij de notaris kwam onze studieschuld aan de orde. Er zit niet zo veel verschil tussen onze studieschulden. En ook ons salaris is nu ongeveer gelijk. We zien heus wel de voordelen van huwelijkse voorwaarden, maar omdat we financieel ongeveer in dezelfde situatie zitten, gaan we toch maar trouwen in de beperkte gemeenschap van goederen.”


Tom sluit niet uit dat hij later ondernemer wil worden. Zijn Netwerknotaris vertelde hem dat ze dan alsnog huwelijkse voorwaarden kunnen maken.


“Je kunt vanaf het moment dat Tom gaat ondernemen, met gescheiden vermogens verder gaan. Het voordeel van huwelijkse voorwaarden is groot voor ondernemers. Zo kunnen eventuele schuldeisers van Tom’s bedrijf zich niet richten op het héle vermogen van Tom en Eline, maar alleen op het vermogen van Tom”, licht de Netwerknotaris toe.


Tom en Eline hebben één gesprek gehad bij de Netwerknotaris. “We zijn in korte tijd heel wat te weten gekomen. En dat is ons heel wat waard.”

"We vroegen onze Netwerknotaris wat de financiële gevolgen zijn als we gaan trouwen"

verder in het nieuws

In de Margriet: Wat als iemand je hulpbehoevende moeder wil helpen, maar je dit niet vertrouwt?
4 april 2024nieuws

In de Margriet: Wat als iemand je hulpbehoevende moeder wil helpen, maar je dit niet vertrouwt?

Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen beantwoordt in het tijdschrift Margriet als een deskundige van het financieel panel vragen van lezers. In de Margriet van 3 april vraag iemand:...

lees verder >
Levenstestament niet alleen voor oude mensen
2 april 2024nieuws

Levenstestament niet alleen voor oude mensen

Een levenstestament is niet alleen voor senioren. Zo blijkt uit onderzoek van Netwerk Notarissen onder 600 personen. Iets meer dan 40% van de ondervraagden met een levenstestament vindt het vanzelfsprekend...

lees verder >
Video:  er zijn meer criminele erfenissen dan je denkt
11 maart 2024nieuws

Video: er zijn meer criminele erfenissen dan je denkt

De dochter van Yvon K., de verdachte in de gifmoord, verwachtte een miljoenenerfenis. Maar daar hoeft ze voorlopig niet op te rekenen. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het namelijk  om...

lees verder >
direct notariële hulp