Clercx Leenders Notarissen is één van de grotere kantoren in Breda en omstreken. Door onze schaalgrootte zijn we in staat specialisaties op alle rechtsgebieden binnen het notariële werkgebied aan te bieden. Graag zijn wij jou van dienst en nodigen je uit om contact met ons kantoor op te nemen.


Hoe maak ik mijn relatie officieel? Eenmanszaak of B.V.? Wat betekent een scheiding voor mij? Is mijn droomhuis juridisch oké? Moet ik een erfenis accepteren? Een financiële toekomst en zorg voor mijn kinderen vastleggen? Zorg voor later voor mijn partner en bedrijf?


Ons notariskantoor is gevestigd in Breda maar verricht werkzaamheden voor cliënten uit de wijde omgeving waaronder: Ulvenhout, Gilze en Rijen, Tilburg, Oosterhout, Etten-Leur, Den Bosch, Roosendaal, Bavel, Chaam, Rucphen, Prinsenbeek. Ons kantoor houdt alle akten onder zich van de oud-notarissen: Mr. M.J.M. Broers, J.E. van Bavel, mr. R.N.G.M. Claassen, mr. J.J.A. Commissaris, mr. A.I.M. Berendsen en diens voorgangers.

nieuws van het notariskantoor

10 april 2017

Ondernemer moet vóór de zomervakantie met zijn pensioen aan de slag. Wij helpen ondernemers met Begeleiding Pensioenkeuze.

Er is een nieuwe wet waardoor ondernemers die pensioen opbouwen in hun bv vóór 1 juli a.s. in actie moeten komen. Er moet ook een keuze worden gemaakt over hoe nou verder met het pensioen omdat fiscaal gezien er binnenkort geen pensioen meer mag worden opgebouwd in de eigen bv. De regels zijn best ingewikkeld en er zijn deadlines die je niet mag missen. Daarom bieden wij de Begeleiding Pensioenkeuze aan. Hier lees je wat dat inhoudt.  

Als je pensioen opbouwt in je bv dan liggen er afspraken daarover vast in een ‘pensioenbrief’ of ‘pensioenovereenkomst’. Dit document moet vóór 1 juli a.s. worden aangepast. Vervolgens moet je een keuze maken over het pensioen dat je in de bv hebt opgebouwd. Er zijn drie keuzes: bevriezen, omzetten en afkopen. Als je kiest voor omzetten en afkopen, moet je dit op tijd met een formulier melden aan de Belastingdienst. In sommige gevallen moet een (ex-)partner het formulier van de Belastingdienst ook ondertekenen. Er kunnen ook gevolgen zijn voor je huwelijkse voorwaarden of testament.  

Omdat we ons kunnen voorstellen dat je ook nog andere business aan je hoofd hebt, bieden wij de Begeleiding Pensioenkeuze aan. We helpen je dan stap-voor-stap het hele keuzetraject te doorlopen. We zorgen ervoor dat je geen deadlines mist. En voor het rekenwerk schakelen we jouw fiscaal adviseur/pensioenspecialist of accountant in. We hebben ook een stappenplan voor jou als ondernemer gemaakt zodat je alle stappen kunt volgen.    

Interesse in de Begeleiding Pensioenkeuze? Neem contact met ons op. 

nieuws van netwerk notarissen

13 november 2017nieuws

Waarom huwelijkse voorwaarden? Reden: financieel alles hetzelfde houden.

Waarom na 1 januari 2018 (ingang nieuwe huwelijksregels) kiezen voor huwelijkse voorwaarden? Je woont nu al samen en je wilt alles financieel hetzelfde houden in jullie huwelijk. Na het trouwen...

lees verder >
10 november 2017nieuws

Vandaag is het de dag van de Mantelzorg

Er zijn heel wat mantelzorgers in Nederland. Ben jij ook een mantelzorger? Dan is misschien het volgende voor jou van belang. Regel je naast verzorging ook de financiële zaken? Vaak...

lees verder >
20 oktober 2017nieuws

Met je ouder gaan samenwonen vanwege mantelzorg, hoe pak je dat aan?

In Nederland woont nu 5% van de 65-plussers samen met een kind. In andere landen in Europa ligt dat percentage hoger. In Nederland gaat het aantal misschien nog groeien maar...

lees verder >
Stijn Clercxnotaris
Stijn Clercx (1969) is Notaris / Partner bij Clercx Leenders Netwerk Notarissen te. Stijn heeft in 1996 zijn academische studie notarieel recht afgerond. In 2007 is Stijn als opvolger van de notarissen Van Bavel en Broers benoemd als notaris. Stijn is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en het onroerend goed recht, maar helpt u ook graag bij andere notariële zaken.
Bart Leendersnotaris
Bart Leenders is Notaris / Partner bij Clercx Leenders Netwerk Notarissen te Breda. Bart heeft in 1998 zijn studie notarieel recht afgerond en is kandidaat-notaris sinds 1999. In 2008 is Bart als opvolger van notaris Berendsen benoemd als notaris. Bart is juridisch specialist in het vastgoedrecht, ondernemingsrecht en estate planning, maar helpt u ook graag bij andere notariële zaken.
Marloes Janssenkandidaat-notaris
Mijn naam is Marloes Janssen. Ik ben sinds 1993 werkzaam als kandidaat-notaris, vanaf 2016 bij Clercx Leenders Netwerk Notarissen. In mijn werk staat het contact met de mensen centraal; dat vind ik het leuke van mijn vak. Vanuit uw belang en uw wensen werk ik graag mee aan een realistische oplossing, specifiek op het gebied van het personen- en familierecht, maar ook bij meer bijzondere transacties met betrekking tot registergoed.
Petra Tax-Maaskandidaat-notaris
Sinds 2009 ben ik werkzaam bij Clercx Leenders Netwerk Notarissen in Breda als kandidaat-notaris in de familierechtpraktijk. Graag help ik u met al uw zaken op het gebied van het personen- en familierecht. Ik maak niet alleen de akte. Als het nodig is begeleid ik u bij onder andere de afwikkeling van een nalatenschap of scheiding.
Anouk van Helvoortkandidaat-notaris
Ik ben Anouk van Helvoort, kandidaat-notaris ondernemingsrecht en familierecht. Ik help u graag bij de oprichting en statutenwijziging van ondernemingen en het overdragen, uitgeven en certificeren van aandelen. Ook ben ik gespecialiseerd in juridische fusies en splitsingen. Door mijn brede kennis kan ik de nodige verbanden leggen en ook adviseren over de privésituatie van de ondernemer. Een ondernemer heeft vaak behoefte aan een specifiek soort huwelijkse voorwaarden en testamenten. Daarnaast kunt u bij mij terecht voor schenkingen, samenlevingscontracten en de afwikkeling van nalatenschappen.
Bianca Heijligersnotarisklerk
Ik ben Bianca Heijligers, sinds 2002 werkzaam bij Clercx Leenders Netwerk Notarissen in Breda. Ik ben werkzaam als notarisklerk op de afdeling registergoed en dan hoofdzakelijk op het gebied van veilingen en bouwplannen.
Deborah Dilnotarisklerk
Mijn naam is Deborah Dil. Ik werk sinds januari 1997 bij Clercx Leenders. Destijds was het kantoor nog niet gefuseerd en was ik in dienst bij Mr M.J.M. Broers. Ik werk op de registergoedafdeling en doe met name de overdrachten tussen particulieren, losse hypotheken als ook verdelingen en leveringen.
Sander Geleijnsnotarisklerk
Mijn naam is Sander Geleijns. Ik ben sinds 2005 werkzaam bij Clercx Leenders Netwerk Notarissen in Breda. Ik ben werkzaam als notarisklerk op de afdeling registergoed . Graag help ik je met alle zaken die te maken hebben met onroerend goed, zoals het opstellen van een akte van levering of een hypotheekakte. Uiteraard help ik je ook graag bij andere notariële zaken.
Lia Leijten notarieel medewerker
Ik ben Lia Leijten en ben reeds 32 jaar werkzaam in het notariaat, vanaf 2000 als notarieel medewerker bij CCL Notarissen, specifiek in het ondernemingsrecht en het familierecht. Graag verzorg ik de oprichting van uw besloten vennootschap, statutenwijziging, aandelenoverdracht en overige notariële zaken. Mijn credo is: het belang voor het menselijk aspect achter de papieren.
Andrea de Jager notarisklerk
Mijn naam is Andrea de Jager. Ik ben sinds 2002 werkzaam in het notariaat en vanaf juli 2016 bij Clercx Leenders Netwerk Notarissen. Ik werk op de afdeling personen- en familierecht en houd mij met name bezig met de boedelpraktijk. Ik help u graag met uw vragen aangaande nalatenschappen, maar uiteraard help ik u ook graag bij andere notariële zaken.
Claudia Aartsnotarieel medewerker
Ik ben Claudia Aarts en ben reeds 16 jaar werkzaam in het notariaat. Vanaf 2016 ben ik als notarieel medewerker werkzaam bij CCL notarissen op de afdeling onroerend goed. Ik ben voornamelijk bezig met het opstellen van leveringen en hypotheken, maar uiteraard help ik je ook graag bij andere notariële zaken.
Gijsje Willekesnotarieel medewerker
Ik ben Gijsje Willekes, sinds 2014 werkzaam bij Clercx Leenders Netwerk Notarissen in Breda. Ik ben werkzaam als receptioniste en als notarieel medewerker op de afdeling registergoed . Graag help ik je bij de receptie of met zaken omtrent onroerend goed. Uiteraard help ik je ook graag bij andere notariële zaken.
Anita Hendrix receptioniste/notarieel medewerkster
Ik ben Anita Hendrix werkzaam bij notariskantoor Clercx Leenders Netwerk Notarissen in Breda. Mijn specialisatie is receptie/telefonie/royementen. Ik weet alles over royementen en diverse andere werkzaamheden. Maar ik help je ook graag bij andere notariële zaken.
Chantal van den Heuvelnotarieel medewerker, afdeling onroerend goed
Ik ben Chantal van den Heuvel en ben sinds 2004 werkzaam bij Clercx Leenders Netwerk Notarissen in Breda. Mijn specialisatie is onroerend goed. Ik weet veel over leveringen, hypotheken en algemene zaken m.b.t. registergoed.
Evelyn van Gooljuridisch medewerker
Ik ben Evelyn van Gool, sinds 2012 juridisch medewerker bij Clercx Leenders Netwerk Notarissen in Breda. Ik houd mij voornamelijk bezig met het opstellen van testamenten, samenlevingscontracten en de afgifte van verklaringen van erfrecht. Maar uiteraard help ik je ook graag bij andere notariële zaken.
Lindsay Baremans-van Genknotarisklerk
Ik ben Lindsay Baremans-van Genk, sinds 2012 werkzaam bij Clercx Leenders Netwerk Notarissen in Breda. Ik ben werkzaam als notarisklerk op de afdeling onroerend goed en de afdeling familierecht. Ik help u graag bij het opstellen van de benodigde akten bij de aan- of verkoop van uw woning. Tevens help ik u graag met zaken omtrent familierecht. Uiteraard help ik u ook graag verder bij alle overige vragen met betrekking tot het notariaat.
Harry de Rijkadministrateur
Ik ben Harry de Rijk, sinds 2013 werkzaam bij Clercx Leenders Netwerk notarissen als administrateur. Met ruim 25 jaar ervaring in het notariaat als administrateur beantwoord ik graag uw vragen van financiële aard m.b.t. de kantoorboekhouding.

Clercx Leenders Netwerk Notarissen

handelsregisternr: 57047863
btw nr: NL0085.24.16.957.B01
Algemene voorwaarden

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur

Bezoekadres

Nieuwe Ginnekenstraat 30
4811 NS Breda

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.